Mooiste stranden Curaçao

De mooiste Curaçao vakanties:

TUI - vakanties naar Curaçao
Prijsvrij - vakanties naar Curaçao

Wat zijn de mooiste stranden van Curaçao? Curaçao heeft veel mooie witte zandstranden met helderblauwe zee. Ons team heeft een top 14 gemaakt met wat volgens ons de mooiste stranden van het eiland zijn. Ga je op vakantie naar Curaçao en zoek je een hotel of resort dat direct aan een mooi strand ligt? De beste hotels vind je bij de stranden in het overzicht.

Foto's mooiste stranden van Curaçao

 • Mooiste stranden en baaien
 • Bekijk de foto’s en een video
 • Ontdek de leukste plekken op het eiland via tui.nl

Foto’s en video van de stranden bekijken >>

Mooiste stranden Curaçao

De 14 mooiste stranden van Curaçao hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Jan Thiel Baai

De Jan Thiel Baai is een een van de mooiste stranden van Curaçao met helder blauwe zee dat veel bezocht wordt. Rondom dit strand liggen mooie hotels en resorts. Jan Thiel Baai ligt aan de zuidkust in het oosten van het eiland. Gasten van de naastgelegen hotels en resorts mogen kosteloos gebruik maken van het strand. Er zijn diverse restaurants en activiteiten.

Jan Thiel Baai - strand Curaçao

Mambo Beach

Mambo Beach is een bekend strand op Curaçao met veel voorzieningen. Veel mensen vinden dit het mooiste strand van Curaçao. Het heeft mooie ligbedden en een helderblauwe zee. Aan de rand van vind je prachtige hotels, winkels en restaurants.

Mambo Beach Curaçao

Piscadera baai

Wat heeft deze baai prachtige witte zandstranden en wat is de zee heerlijk rustig. Gelegen op een kwartiertje rijden van Willemstad. In de omgeving van deze baai op Curaçao zijn horecagelegenheden. Op vakantie naar de Piscadera baai? Er zijn diverse mooie resorts met een privé strand, bekijk de ligging hieronder.

Piscadera Baai Curaçao

Strand Willemstad

Dit betreft een privéstrand dat toebehoort tot het Renaissance Wind Creek Resort. Het is zeer centraal gelegen, in de hoofdstad. Het water in dit aangelegde strand is zeer rustig door de wal en er zijn palmbomen en ligbedden beschikbaar.

Avila Beach

Het Avilia Beach is een van de mooiste stranden van Curaçao en hoort bij het Avila Beach hotel. Het privéstrand heeft rustig water en wit zand. Geschikt om te snorkelen en het rif te bewonderen.

Avilia Beach

Playa Porto Mari

Playa Porto Mari ligt aan de westkust van Curaçao en is veelzijdig. Geniet van het witte zandstrand en de helderblauwe zee op een bedje of ga er snorkelen of duiken. Op het strand bevind zich een restaurant.

Playa Porto Mari
Mooiste stranden Curaçao hotels en resorts

Blue Bay Beach

Deze baai ligt vlakbij Sint Michiel in het westen van Curaçao. De Nederlandse benaming is Blauwbaai en is vernoemd naar de plantage Blaauw. Blue Bay Beach is een groot strand met veel mogelijkheden, zoals snorkelen en duiken. Er zijn bedjes met parasols tegen de schaduw en er groeien prachtige palmbomen. De zee is er rustig en in de omgeving zijn diverse resorts.

Blue Bay Beach Curaçao

Playa Marie Pampoen

Het Marie Pampoen is een lokaal strand met eetgelegenheden. Marie Papmoen is een leuk vissersdorpje waar je kan genieten van verse vis. Het strand is rustig en loopt geleidelijk af waardoor het ook voor kinderen geschikt is. Het is de mogelijkheid om te duiken.

Playa Marie Pampoen Willemstad

Kokomo Beach

Komodo Beach is een populair strand dat ligt in de Vaersenbaai. Er zijn restaurants en de sfeer is er gemoedelijk. Er zijn bedjes die je kunt huren en er is een schommel in het water waar je leuke foto’s van kunt maken. Het water is rustig en mooi helderblauw. De palmbomen maken het plaatje compleet.

Kokomo Beach Curaçao

Grote Knip

Grote Knip is een bekende plek en misschien wel het mooiste strand van Curaçao, waarom? Grote Knip wordt ook wel Kenepa Grandi genoemd en is gratis toegankelijk. Het ligt aan de westkant van het eiland. Rondom deze mooie plek op het eiland zijn restaurants te vinden en er is de mogelijkheid om te snorkelen en te duiken.

Grote Knip strand Curaçao

Cabana Beach

Cabana Beach ligt onder de hoofdstad Willemstad en vlakbij Mambo Beach. Het is een mooi en luxe strand met ligbedden en leuke restaurants. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en het Van der Valk resort ligt hier vlakbij.

Cas Abao Beach

Cas Abao Beach is een mooie plek op het eiland, gelegen aan de zuidwest kant. Het is door National Geographic genomineerd voor één van de mooiste stranden. Het water is geweldig mooi en helder blauw en rustig. Er zijn bedjes met parasols beschikbaar en er zijn palmbomen. Het ligt in een hele mooie omgeving en is zeker een bezoekje waard.

Kleine Knip

Naast de Grote Knip bestaat er de Kleine Knip, deze ligt eronder aan de westkant van het eiland. De Kleine Knip is een strand / baai zonder al teveel voorzieningen en is populair onder de lokale bevolking. Het is een vrij klein strand met prachtige natuur en fraaie rotsen.

Kleine Knip Curaçao mooiste stranden

Playa Grandi

Playa Grandi ligt helemaal bovenin Curacao, in de westpunt. Het bijzondere aan dit strand is het feit dat je hier met schildpadden kan zwemmen. Playa Grandi wordt ook wel Playa Piskado genoemd en is niet heel groot. Er zwemmen hier mooie vissen en schildpadden, hierdoor is het een unieke plek om te duiken en snorkelen.

Playa Grandi strand met schildpadden

Stranden Curaçao

Wat heeft het eiland Curaçao toch mooie stranden. In het overzicht dat door ons team gemaakt is vind je in willekeurige volgorde de stranden die wij het mooiste vinden. Het is handig om dit overzicht voor je vakantie te bekijken zodat je de leukste plekjes van het eiland alvast weet.

 • Jan Thiel Baai
 • Mambo Beach
 • Piscadera Baai
 • Willemstad
 • Avilia Beach
 • Playa Porto Mari
 • Blue Bay Beach
 • Playa Marie Pampoen
 • Komodo Beach
 • Grote Knip
 • Cabana Beach
 • Cas Abao Beach
 • Kleine Knip
 • Playa Grandi

Kindvriendelijke stranden Curaçao

Ben je op vakantie met kinderen en wil je een strand bezoeken? Kinderen zijn dol op het strand en de zee. Ze spelen graag met zand of met de golven in het azuurblauwe water. Een leuke plek voor kinderen moet een aantal voorwaarden hebben. Zo moet de zee niet ruig zijn en niet stijl aflopen, ook moeten er niet te hoge golven zijn. Kies voor een locatie zonder grote stenen.

Op het eiland zijn er mooie resorts met een privé strand. Het voordeel van deze resorts en hotels is dat ze direct aan het strand liggen. Je loopt vanaf je kamer zo het zand op om heerlijk te spelen of te zwemmen.

De mooiste kindvriendelijke stranden:

 • Piscadera Baai
 • Mambo Beach

Duiken en snorkelen

De stranden en zee van Curaçao zijn zeer geschikt om in te snorkelen en in te duiken. Het heldere water zorgt ervoor dat je zicht goed is en je alles onder water kunt zien. Er zijn veel plekken waar je kunt snorkelen en duiken. Playa Grandi is een bijzondere snorkel- en duikplek omdat je hier schildpadden en veel vissen kunt bekijken.

Veel plezier met het bezoeken van de mooiste stranden van Curaçao. Mis je een mooi strand of heb je een andere tip, laat het ons dan even weten.

Informatie over Curaçao

Op curacaovakantie.nl vind je nog veel meer informatie, bekijk ook deze pagina’s:

Curaçao tips:

Curaçao vakantie
Vakantie Curaçao
Vakanties naar Curaçao

Curaçao vakantie

Op vakantie naar Curaçao? Geniet van de mooie stranden en de prachtige hotels en resorts. Wij zijn dol op het eiland en vertellen je er graag alles over. Wat is er te doen en wat zijn de leukste plekjes? Hoe lang is het vliegen en wat zijn de beste hotels? Veel plezier op onze website en mocht je vragen hebben, mail gerust!

Curaçao