Beste reistijd Curaçao

De mooiste Curaçao vakanties:

TUI - vakanties naar Curaçao
Prijsvrij - vakanties naar Curaçao

Beste reistijd Curaçao

De beste reistijd voor Curaçao. In welke maanden kan je het beste op vakantie naar dit prachtige eiland gaan? Voordat je een vakantie gaat boeken is het aan te raden om naar het gemiddelde weer te kijken in de periode dat je wilt gaan. Op deze pagina vind je informatie over de periode waarin je het beste Curaçao kunt bezoeken. Per maand kan je de gemiddelde temperatuur, aantal zonuren en neerslag bekijken. Naast het weer letten wij ook op het hoogseizoen en laagseizoen.

Wat is de beste reistijd voor Curaçao?

Curaçao is de ideale zonbestemming, veel Nederlanders kiezen ervoor om het eiland te bezoeken in zowel de winter, zomer, herfst en lente. Het weer is een belangrijke factor bij het boeken van een reis, helemaal wanneer je op zoek bent naar een strandvakantie of zonvakantie. Aan de hand van het gemiddelde weer kan je een inschatting maken van het weer per maand.

Beste maanden

Curaçao kan het hele jaar door geboekt worden als zonvakantie. Door het tropisch savanneklimaat is de gemiddelde temperatuur gedurende het hele jaar redelijk constant. Een koude winter komt niet voor zoals wij deze in Nederland kennen. Toch zijn er wel verschillen in de maanden. De beste reistijd voor Curaçao is wat ons betreft het hele jaar. In de maanden januari tot en met juni valt er het minste neerslag. In november en december valt er meer neerslag dan gemiddeld, dit bestaat vaak uit korte buien waarna het weer opentrekt en de zon weer tevoorschijn komt. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 25 en 35 graden en in de nacht koelt het af tot zo’n 25 graden. De maanden mei tot en met oktober zijn de warmste maanden.

Top 3 vakanties Curaçao

Renaissance Wind Creek Curaçao Resort - All inclusive

Renaissance Wind Creek

Het Renaissance Wind Creek ligt zeer centraal op het eiland. Je loopt zo naar de hoofdstad Willemstad. Dit mooie resort ligt direct aan het strand en heeft luxe hotelkamers. Geniet van de goede all in formule: ontbijt, lunch en diner.

Centrale ligging

Privé strand

Zoetry Curaçao Resort - All inclusive

Zoëtry Curaçao Resort

Dit all inclusive 5-sterrenresort op Curaçao staat bekend om de goede service en uitgebreide all in formule. Het boutique resort is geschikt voor een ontspannen rustige vakantie.

Luxe 5-sterren resort

Mooie zwembaden

Mangrove Beach Resort Curaçao - All inclusive

Mangrove Beach Resort

Dit ultra all inclusive resort heeft een privé strand en een fantastische ligging, vlakbij Willemstad. Geniet van het nieuwe complex met een aquapark en diverse restaurants.

Centrale ligging

Privé strand

Beste reistijd en weer Curaçao per maand

Curaçao is vanwege het aangename klimaat een echte zonbestemming, het hele jaar door. De verschillen tussen de maanden kan je hieronder bekijken, aan de hand hiervan kan je bepalen wat voor jou de beste reistijd is.

Temperatuur Curaçao per maand

Beste reistijd Curaçao

Januari

In de maand januari is het heerlijk vertoeven op dit mooie eiland. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 30 graden maximaal en 25 minimaal. De zeewatertemperatuur is het gehele jaar constant tussen de 25 en 29 graden.

Februari

Ook de maand februari is geschikt om vakantie te vieren op Curaçao. Veel mensen kiezen ervoor om in deze maand op reis te gaan naar voor een heerlijke strandvakantie.

Maart

In maart stijgt de temperatuur gemiddeld ten opzichte van de maanden januari en februari. Maart is een goede periode voor een vakantie. Er valt maart weinig neerslag.

April

De maand april is vergelijkbaar met de maand maart. Ook deze maand is populair om een vakantie te boeken met weinig dagen met een regenbui en een iets oplopende temperatuur ten opzichte van maart.

Mei

Ook de maand mei valt onder de ‘beste reistijd’. Er valt in mei relatief weinig neerslag en de temperatuur ligt rond de 32 graden maximaal gemiddeld.

Juni

In juni is het gemiddeld maximaal 32-33°C en valt er relatief gezien weinig neerslag. Ook juni is een geschikte maand voor een heerlijke zonvakantie op het eiland.

Juli

Juli is vergelijkbaar met de maand juni. De temperatuur ligt zo rond de 32-33°C maximaal en het aantal zonuren rond de 9 per dag.

Augustus

Is augustus een goede periode om naar Curaçao op vakantie te gaan? Wij vinden van wel! Met 9 zonuren per dag en een gemiddelde maximum temperatuur van 33°C.

September

Terwijl in ons land de temperatuur in september begint de dalen en wij richting de winter gaan, is dit op Curaçao een ander verhaal. De gemiddelde maximum temperatuur ligt namelijk rond de 33°C en het aantal zonuren op 9.

Oktober

Is oktober een goede maand om het eiland te bezoeken? In Nederland komt de winter eraan, maar op Curaçao niet. In oktober kan je er genieten van heerlijk weer: 32°C en rond de 8 zonuren per dag. De kans op neerslag neemt toe, maar dit bestaat veelal uit een korte bui.

November

November is ook een geschikte maand om de winterzon op te zoeken. Vanwege het constante klimaat en de constante temperatuur is november een goede maand om de kou in Nederland te ontvluchten. November kent het meeste dagen met kans op een bui, maar de temperatuur ligt gemiddeld maximaal op 31-32°C met 8 zonuren per dag.

December

December is een populaire maand, veel mensen kiezen ervoor om in de kerstvakantie te kiezen voor Curaçao als winterzonbestemming. Het weer in december: 30-31°C met 8 zonuren per dag.

Beste reistijd Curaçao samenvatting:

  • Warmste maanden zijn maart t/m oktober
  • Beste reistijd: elke maand
  • Meeste kans op neerslag: november

Informatie over Curaçao

Op curacaovakantie.nl vind je nog veel meer informatie, bekijk ook deze pagina’s:

Curaçao tips:

Curaçao vakantie
Vakantie Curaçao
Vakanties naar Curaçao

Curaçao vakantie

Op vakantie naar Curaçao? Geniet van de mooie stranden en de prachtige hotels en resorts. Wij zijn dol op het eiland en vertellen je er graag alles over. Wat is er te doen en wat zijn de leukste plekjes? Hoe lang is het vliegen en wat zijn de beste hotels? Veel plezier op onze website en mocht je vragen hebben, mail gerust!

Curaçao