Bezienswaardigheden Curaçao

De mooiste Curaçao vakanties:

TUI - vakanties naar Curaçao
Prijsvrij - vakanties naar Curaçao

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden van Curaçao? Wat is er te doen op Curaçao? Wat moet je gezien hebben op het eiland. Deze vragen ontvangen wij regelmatig van vakantiegangers die het eiland bezoeken of nog gaan bezoeken. Er is veel te doen, de leukste hotspots en bezienswaardigheden hebben wij voor je op een rijtje gezet. Leuke activiteiten zijn er voor iedereen, voor zowel gezinnen als koppels.

Bekijk de bezienswaardigheden (TUI.nl) >>

 • 27 foto’s van bezienswaardigheden op tui.nl
 • De leukste hotspots

Top 10 bezienswaardigheden

 • Willemstad
 • Stranden en baaien
 • Pontjesbrug
 • Christoffelberg
 • Duiken en snorkelen
 • Klein Curaçao
 • Sea Aquarium
 • Pietermaai
 • Handelskade
 • Zoutpannen
 • Musea
 • Shete Boka National Park
 • Grotten van Hato
Mooiste hotels Curaçao - Beach resort

Direct aan het strand

Eén van onze favorieten

Mooiste hotels en resorts Curaçao - Vakantiediscounter

Direct aan het strand

Populaire bestemming

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao met ongeveer 140.000 inwoners. In en rond de hoofdstad zijn er veel bezienswaardigheden. Zo kan je er winkelen, uit eten in één van de gezellige restaurants, de gebouwen bekijken aan de handelskade of een bezoekje brengen aan het Kura Hulanda Museum. Wat is er te doen vraag je jezelf af? Er is veel te doen in Willemstad!

Bezienswaardigheden van Willemstad

Stranden en Baaien

Curaçao staat bekend om zijn mooie stranden en baaien, dit zijn echte bezienswaardigheden op het eiland. Veel hotels en resorts liggen aan het strand of vlakbij het strand of een mooie baai. Hotspots die je gezien moet hebben zijn: Jan Thiel Baai, Mambo Beach en Playa Grandi.

Pontjesbrug

De bezienswaardigheid “Pontjesbrug” op Curaçao wordt ook de Koningin Emmabrug genoemd. De brug is 168 meter lang en drijft op het water. Het unieke aan deze hotspot is dat de brug kan draaien. In 2006 is de brug gerenoveerd.

Pontjesbrug Curaçao

Christoffelberg

Het beklimmen van de Christoffelberg is iets wat we veel mensen aanraden wanneer ze ons de vraag stellen, wat is er te doen op Curacao? Deze hotspot is zeker de moeite waard om te bezoeken. Beklim de 375 meter hoge berg wanneer je op zoek bent naar een actieve activiteit op het eiland.

Christoffelberg - bezienswaardigheid Curaçao

Duiken en snorkelen

Ben je dol op het onderwaterleven? Dan zijn er op Curaçao meer dan genoeg mooie plekken waar je kunt duiken en snorkelen. Ontdek de mooiste hotspots onder water met de mooiste vissen en riffen. Benodigdheden kan je vaak huren op het strand.

Duiken en snorkelen op Curaçao

Klein Curaçao

Een tripje naar een onbewoond eiland? Deze hotspot behoort tot één van de mooiste bezienswaardigheden. Klein Curaçao is een onbewoond eiland op zo’n 25 kilometer uit de kust met een ongelofelijk mooi wit strand en blauwe zee.

Klein Curaçao - strand hotspot

Sea Aquarium

Het Sea Aquarium is een populaire bezienswaardigheid voor gezinnen met kinderen en stellen. Ontdek de Caribische onderwaterwereld.

Sea Aquarium Curaçao

Pietermaai

Pietermaai is een wijk vlakbij de hoofdstad Willemstad. Het unieke karakter en de mooie gekleurde gebouwen maken dit een bijzondere plek op het eiland. Er zijn veel leuke restaurants te vinden.

Handelskade

Vroeger werd er gehandeld op de Handelskade, vandaar de naam. Schepen werden hier gelost. Vandaag de dag is het een populaire hotspot vanwege de mooie gekleurde gebouwen, restaurants en winkels.

Zoutpannen

Wandel een rondje om de zoutpannen en geniet van de mooie natuur. De zoutpannen werden gebruikt om het zout uit zeewater te halen. Er leven veel vogels in dit stuk natuurgebied.

Zoutpannen bezienswaardigheid Curaçao

Musea

Even een dagje geen strand maar iets andere? Kies dan voor een bezoek aan een museum. Bekende musea op het eiland zijn: Kura Hulanda, Mikve en Tula. Ook het Maritiem Museum is een leuke bezienswaardigheid.

Musea Curaçao

Shete Boka National Park

Dit natuurgebied ligt in Bandabou en is ongeveer 200 hectare groot. Het is gelegen aan de noordkust van het eiland. Geniet tijdens een van de wandelroutes van de ongerepte natuur en de vele baaien.

Shete Boka National Park

Schildpadden

Een van de leukste bezienswaardigheden van Curaçao vinden wij toch wel de schildpadden. Wat zijn dit een prachtige dieren. Je kunt zwemmen met schildpadden en schildpadden spotten op Klein Curaçao en Playa Grandi.

Grotten van Hato

Bezoek deze bezienswaardigheid met een gids die je alles kan vertellen over het de geschiedenis van deze grotten. Deze hotspot bevind zich in het noordelijk deel.

Grotten van Hato Curaçao hotspots

Informatie over Curaçao

Op curacaovakantie.nl vind je nog veel meer informatie, bekijk ook deze pagina’s:

Curaçao tips:

Curaçao vakantie
Vakantie Curaçao
Vakanties naar Curaçao

Curaçao vakantie

Op vakantie naar Curaçao? Geniet van de mooie stranden en de prachtige hotels en resorts. Wij zijn dol op het eiland en vertellen je er graag alles over. Wat is er te doen en wat zijn de leukste plekjes? Hoe lang is het vliegen en wat zijn de beste hotels? Veel plezier op onze website en mocht je vragen hebben, mail gerust!

Curaçao